West Fest Pavilion

hh

West Fest Pavilion, Wettswil am Albis, Switzerland, 2009

The West Fest Pavilion was conceived as a temporary spatial structure with an integrated bar for a major public event hosted by the Canton Zurich. The wooden structure consists of 16 contorted elements made from 372 slats. The entire construction is structural support, roof and skin of the building at the same time. The elements were constructed by a digitally controlled robot that cut and precisely placed the slats according to an algorithmic pattern. Each of the elements is individually rotated, producing a progression of subtly varied spaces. The logic of the openings and curvatures as well as the aesthetic details conform to the rules of wood construction. The digital processing bestows a new expression on the traditional wood material.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s