About

This blog explores timber envelope systems both their internal logic and their external staging in relation to the context of the campus and the city. The investigation will lead to the design of a timber  research laboratory – a temporary, permanently ‘part-finished’ building which is  suitable for conducting experimental research on a small scale, whilst also communicating and self-staging the processes of knowledge production and outcomes that occur within, providing opportunities for debate and wider engagement a scientific venue-laboratory. The make-shift lab will thus function as an open working stage somewhere between science lab, film set and info centre, whereby the campus is reconfigured as a place of production like any other within the city. It represents a digression from both the formal white-walled gallery as a place for showcasing work and the institutionalised spaces of the traditional campus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s